Селидівський міський суд надіслав ухвалу про відкриття провадження за позовом депутата Віталія Грицака щодо неправомірного призначення на посаду заступника мера Селидового Івана Охомуша.  Засідання призначено на 3 листопада о 9:30. 

Нагадаємо, що 26 липня 2017 року відбулося 22 чергове пленарне засідання Селидівської міської ради VII скликання, на якому були розглянуті та прийняті ряд рішень. Один з проектів, що розглядався, викликав обурення серед громадськості міста: Охомуша Івана Лазаровича було затверджено заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, незважаючи на те, що його ім’я можна зустріти у єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційне правопорушення. Голосування відбувалося декількома способами та протягом двох днів, під час яких було порушено не тільки чинне законодавство України, а й процедурні норми ведення пленарного засідання та прийняття самого рішення. Громада Селидового вирішила не залишатися осторонь та, об’єднавши зусилля, разом з командою руху «Сильні громади», підготувала та подала позов про визнання дій Селидівської міської ради неправомірними під час прийняття рішення та визнання прийнятого рішення нечинним.

Після обрання заступником мера Івана Охомуша, міськрада вже на серпневій сесії була запланувала призначення заступнику мера 200 % щомісячних премій та  50% надбавок, а також премій до свят у розмірі середньомісячної зарплатні. Однак це вчергове викликало обурення у громадськості, особливо в громадських спілок воїнів АТО.  Під час сесії ними була влаштована акція протесту. Воїни-добровольці вимагали скасувати таке рішення та написати Івану Охомушу заяву про звільнення. Зрештою питання премій на сесії зняли.

Через декілька днів по тому, стало відомо, що Іван Охомуш написав таки заяву про звільнення з посади. Про це повідомив активістам секретар міськради Микола Голубенко.

Рух «Сильні громади» у відповідь на запит отримав також копію розпорядження про звільнення з посади.

В розпорядженні йдеться про те, що Івана Охомуша зняли з посади 29 серпня на підставі інформації Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від  15.08.2017 р.   « …у зв’язку з наданням недостовірної інформації щодо відомостей, зазначених в декларації…».

Звідси виходить що, попри відсутність позитивного висновку НАЗК щодо результату проходження спеціальної перевірки кандидатури на посаду заступника мера, міськрада на сесії від 23 серпня мала намір призначити Івану Охомушу вищезгадані премії та надбавки!

Хоч Івана Охомуша звільнили з посади заступника мера, представники громадськості міста вважають за необхідне розгляд судової справи. Тим самим вони прагнуть того, щоб органи ОМС усвідомлювали відповідальність за неправомірні рішення та в подальшому працювали суто в правовому полі.

Запрошуємо всіх небайдужих активних жителів Селидового відвідати судове засідання, яке відбудеться 3 листопада о 9:30 в приміщенні Селидівського міського суду.  Ваша підтримка дуже важлива, бо тільки згуртовані громадяни в змозі вирішити проблеми власного міста.

                                                          Координатор руху «Сильні громади» у Селидовому Олександр Цахнів

Коментарі

прокоментувало