У громадськості не раз виникало питання, чому 1 листопада цього року прийняли положення про наглядову раду при  комунальному  некомерційному підприємстві  «Центр  первинної  медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради» на засіданні виконавчого комітету Селидівської міської ради .

Слід також додати, що на наступному засіданні виконкому затвердили склад наглядової ради Центру первинної допомоги.

Але депутати на пленарному засіданні міської ради не затвердили ні критеріїв, ні порядку створення КП. А це передбачено між іншим законодавством!

Рух “Сильні громади” вирішив розібратися в цьому питанні та надіслав листа до Мінрегіонбуду з проханням пояснити таку ситуацію.

Запитали про таке:

  1. Чи є можливість створення наглядових рад при комунальних підприємствах без затвердження місцевими радами відповідних узагальнюючих положень щодо критеріїв та порядку їх утворення, компетенції тощо у територіальній громаді?
  2. Чи є необхідність приймати місцевою радою зазначенні вище загальні положення, або наявність можливості визначити їх в індивідуальних актах.
  3. Чи наявні у законодавстві положення щодо критеріїв та порядку створення, компетенції наглядових рад при комунальних підприємствах.

Фото 1. Звернення руху “Сильні громади” до Мінрегіонбуду

Отже, що відповів юристу руху “Сильні громади” Наталі Рижковій Мінрегіонбуд?

Міністерство посилається в своєму листі на українське законодавство і говорить, що виключно на пленарних засіданнях рад приймаються рішення щодо критеріїв, порядку утворення наглядових рад, їх компетенції та вмоги до її членів.

Фото 2. Відповідь Мінрегіона

На додаток зазначимо також, що комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради» згідно з його Статутом є власністю громади в особі Селидівської міської ради.

Фото 3. Статут підприємства

Координатор руху “Сильні громади” у Селидовому Олександр Цахнів

 

 

 

Коментарі

прокоментувало