У вівторок, 26 вересня, у Селидовому відбудеться відкрита лекція «SMART CITY: Розумне управління містом в інтересах громади». Під час заходу також буде презентовано концепцію створення клубу «Ефективне місто».

Це одна з лекцій в рамках реалізації проекту “Ефективне місто” за ініціативи руху “Сильні громади” ГО “Центр UA” та ГО “Студена”.

Стрімкий розвиток технологій призвів до виникнення концепції “Smart city” – розумного міста, де мешканцям доступні інструменти участі у місцевому самоврядуванні, а також послуги та сервіси в онлайні.

У Дрогобичі за останні півтора роки вдалося впровадити багато прогресивних змін, які покращують комунікацію: відкрито туристичний центр, більше 70 послуг доступні громадянам в онлайн – без походів у державні установи. На інтерактивній карті можна переглянути, де ведуться ремонтні роботи, які суми витрачено на це, хто ремонтує тощо. Також мешканці Дрогобича можуть в онлайні записатися на прийом до лікаря, чиновників, депутатів міської ради та міського голови.

У мобільному додатку “Дрогобич – Smart city” зібрано важливу та корисну інформацію для громадян і туристів – там же приходять сповіщення про важливі новини, такі як ремонтні роботи водопостачання, зміни маршрутів транспорту тощо. Підприємство “Інститут міста Дрогобича” допомагає громадським організаціям та комунальним структурам міста залучати додаткове фінансування від міжнародних фондів для реалізації ініціатив з розвитку міста.

Громадяни, які прагнуть змін і хочуть брати участь у місцевому самоврядуванні – цінний ресурс, який допомагає розвивати громаду і підвищувати якість життя. Децентралізація дає не тільки більше ресурсів і повноважень місцевим радам, але і вимагає більшої активності і відповідальності від громадян. Чим досвід Дрогобича може бути цікавий для мешканців Селидового і які інструменти “Розумного міста” можуть бути корисними у вашому місті – дізнаєтесь на відкритій лекції Станіслава Гайдера.

Крім того, під час лекції буде представлено проект “Ефективне місто”, а також створення однойменного клубу зі сприяння вирішення проблеми в Селидовому.

До кінця року клуб “Ефективне місто” працюватиме у Селидовому над розробкою концепції ефективної комунікації між владою та громадою та її поступовим впровадженням.

Час проведення: 17.00 – 18.30

Місце проведення: м. Селидове, вул. Гоголя, 24, “Центральна міська бібліотека для дорослих”

Запрошуємо всіх небайдужих до проблем міста громадян на відкриту лекцію «SMART CITY: Розумне управління містом в інтересах громади».

До заходу планують долучитися громадські активісти, представники громадських організацій, місцеві осередки політичних партій, представники засобів масової інформації, органи державної влади та місцевого самоврядування.

Зауважимо, що публічна лекція не має на меті політичної агітації. Учасники зобов’язуються дотримуватися об’єктивності та громадського порядку.

Додаткова інформація:

095-904-61-69 – Олександр Цахнів

050-525-0987 – Павло Островський

gromady.dn.ua, fb.com/gromady.dn.ua

________________________________________________________________________

Проект реалізується рухом “Сильні громади” ГО “Центр UA” та ГО “Студена” в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Проведення цього дослідження стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукції є винятковою відповідальністю руху “Сильні громади” ГО “Центр UA” та ГО “Студена” та не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Забороняється відтворення та використання будь-якої частини цієї продукції у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання чи використання в будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело.

Коментарі

прокоментувало