Як зазначалось на першому засіданні клубу “Ефективне місто”, в Селидовому відсутні окремі положення про застосування таких інструментів демократії, як місцеві ініціативи громадські слухання, громадські збори та громадська експертиза. Це ті головні засоби впливу мешканцями міста, громадськими організаціями на прийняття важливих у громаді рішень, без яких неможливо уявити в наш час поняття демократії. Докладніше про аналіз ефективності інструментів взаємодії Селидового в статті. На першому засіданні клубу ми домовились з представниками органів місцевого самоврядування, що такі положення будуть прийняті.

Отже, минулої п’ятниці, координатор клубу Олександр Цахнів завітав до міськради й передав зразки таких положень керуючій справами виконкому Любові Павленко.

Фото 1. Робоча зустріч у виконкомі Селидіської міської ради

На першому засіданні клубу учасники обговорили також можливість впровадження низки електронних технологій “Smart City” , що їх уже використовує Дрогобич.

Під час зустрічі в виконкомі на цьому питанні зупинились більш докладно. Так, обговорили, які саме електронні інструменти комунікації є більш нагальні та першочергові для Селидового. Такими, наприклад, є впровадження якісної системи електронного голосування, мапи житлово-комунальних проблем “Відкрите місто”, мапа зовнішньої реклами “Відкрита реклама”, ресурсу Open Budget, інструментів IGov тощо.

Крім того, обговорили проблему комунікації селища Курахівка, що адміністративно входить до Селидового. За словами члена клубу, активістки Марини Федосової, влада Курахівки вкрай неохоче йде на контакт з місцевими активістами, громадськістю, у відкритому доступі дуже мало публічної інформації,  відсутній власний сайт. Керуюча справами виконкому Любов Павленко повідомила, що буде створено окремий розділ для Курахівки на сайті Селидівської міськради. Питання за активістами селища: що в першу чергу активісти бажають там бачити. Любов Павленко пообіцяла з цього приводу також переговорити з селищним головою Курахівки Іриною Фунтіковою та владнати це питання.

Невдовзі також має з’явитися інформація про звітування депутатів.

Також на сайті ради незабаром буде розділ “Ефективне місто”, де висвітлюватиметься робота клубу.

Клуб не є закритим і завжди радий новим учасникам!

Всі охочі вступити до клубу телефонуйте мені за номером (095) 904 6169, пишіть на Facebook  або alextsakhniv@gmail.com .

Координатор руху “Сильні громади” у Селидовому Олександр Цахнів

Проект “Ефективне місто” здійснюється Рухом Сильні_громади ГО “Центр UA” спільно із Studena_NGO, за підтримки UCBI – Українська ініціатива зміцнення громадської довіри.
Ми шукаємо історії ефективного вирішення міських проблем за участі активної громади. Якщо ви знаєте такі історії – пишіть про них у соцмережах під хештегом #Ефективне_місто, або надсилайте на е-mail: projecteffectivecity@gmail.com

 

Коментарі

прокоментувало