Щось давненько не було новин про децентралізацію від нашої міської ради.
Давнісінько нам не розповідали про великі перемоги на фронті боротьби за велику і спроможну громаду. Пам’ятаєте цю схему? Ті що стежать за втіленням децентралізації у життя напевно пам’ятають.

Так ось все це залишилось тільки обіцянками і мріями нашого виконкому. В реальності влада міста Селидове не змогла нічим зацікавити прилеглі території. На сьогодняшній день відсоток готовністі Селидівської териториальної громади дорівнює п’яти, а ота схема, що зверху, втратила значну частину земель.

Дійсно затвердженим перспективним планам на сьогодня Селидівська громада втратила: м. Гірник, Курахівку, Галицинівку і Михайлівку. В дійсності справи виглядають ще гірше. Українськ з самого початку висловлював небажання приєднатися до Селидівської громади.

Більш детально ознайомитись зі станом децентралізації в Донецькій області можна тут.

Висновки з цього приводу невтішні.. Велике питання в спроможності та успіху таких маленьких громад, особливо це стосується саме Селидівської громади, яка залишиться практично без бюджетоутворюючих підприємств. Зрозуміло одне, а саме те, що наша Селидівська міська влада не в змозі нічого запропонувати іншим населенним пунктам, вона не в змозі вести еффективні переговори і находити розумні компроміси. І це ще не кінець.

Коментарі

прокоментувало