У м. Новогродівка пройшла акція «Бюджетний пиріг», що об’єднала депутатів, працівників місцевого самоврядування, громадських активістів та зацікавлених мешканців у розвитку фінансової обізнаності населення, в залученні громадян до прийняття рішень, у тому числі тих, що стосуються планування та використання бюджетних коштів.

Організатори акції спробували в діаграмах та графіках пояснити перехожим, з яких джерел наповнюється місцевий бюджет, які основні статті витрат він має та куди розподілялися кошти в 2018 році. Було проаналізовано виконання бюджетних програм Управління міського господарства. Особливий інтерес викликала стаття витрат, пов’язана з фінансування робіт із благоустрою, на яку щороку спрямовуються чималі кошти.

 

В якості смачного бонуса всі бажаючі могли отримати свій шматочок справжнього пирога. Загалом послухати про місцевий бюджет прийшло більше 60 людей. На думку депутата Новогродівської міської ради Антона Кухлєва, проведення подібних акцій сприятиме зростанню свідомості громадян, налагодженню більш ефективної взаємодії між владою, розпорядниками бюджетних коштів та жителями.

 

Організаторами акції виступили громадська організація «Платформа ініціатив «МУВ», громадська організація «Інститут суспільно-економічних досліджень» (ІСЕД). Підтримку в проведенні заходу надала громадська організація «Здійсненна Мрія» та виконком Новогродівської міської ради.

Проект реалізується в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID ) або уряду США.

 

Коментарі

прокоментувало