Громадське обговорення Стратегії Клубу «Ефективне місто» з вирішення проблеми комунікації та взаємодії громадян з органами місцевого самоврядування м. Селидове за участі представників місцевого самоврядування, місцевого бізнесу та активної громадськості.

У вівторок, 5 грудня, в м. Селидове відбудеться Громадське обговорення Стратегії Клубу «Ефективне місто» з вирішення проблеми комунікації та взаємодії громадян та місцевої влади в м. Селидове за участі представників місцевого самоврядування, місцевого бізнесу та активної громадськості. Під час заходу координатор Клубу «Ефективне місто» представить Стратегію, розроблену активними громадянами Селидового, членами Клубу, після чого відбудеться громадське обговорення даної Стратегії, якою керуватимуться члени Клубу у своїй подальшій діяльності.

Пошуком шляхів вирішення проблеми взаємодії з органами місцевого самоврядування у Селидовому активні громадяни за участю представників влади Селидового займалися протягом жовтня 2017 року в рамках робити Клубу “Ефективне місто”, результатом якої і стало напрацювання відповідної Стратегії.

“Ефективне місто” – це проект, який здійснюється рухом “Сильні громади” ГО “Центр UA” спільно з ГО “Студена” за підтримки UCBI – Української ініціативи зміцнення громадської довіри у 16 громадах Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Полтавської областей. Ідея проекту “Ефективне місто” полягає в тому, щоб вивчити успішний досвід вирішення проблем у тих містах, де вже знайшли шляхи вирішення проблеми та масштабувати його у ті міста, де ці проблеми все ще актуальні. Метою проекту є розвиток практик самоорганізації та взаємодії громадян на базі клубів “Ефективне місто” через актуалізацію важливої міської проблеми та створення алгоритму її вирішення. Серед проблем, які найбільш актуальні для громад, задіяних у проекті – неякісний ремонт доріг, відсутність культури сортування сміття, низька якість комунікації влади з громадою, проблема безпритульних тварин. Ці проблеми раніше були визначені під час двох етапів опитування, що здійснювалося за допомогою онлайн-ресурсу “Ваша думка”.

Час проведення: 16.00 – 18.00

Місце проведення: Центральна міська бібліотека, м. Селидове, вул. Гоголя, 24, І поверх.

Спікер: Олександр Цахнів – координатор руху “Сильні громади” в Селидовому

 

До участі запрошуємо громадських активістів, представників громадських організацій, місцевих осередків політичних партій, представників засобів масової інформації, представників бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Додаткова інформація:

095 904 61 69 – Олександр Цахнів

gromady.dn.ua

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Проект реалізується рухом “Сильні громади” ГО “Центр UA” та ГО “Студена” в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Проведення цього дослідження стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукції є винятковою відповідальністю руху “Сильні громади” ГО “Центр UA” та ГО “Студена” та не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Забороняється відтворення та використання будь-якої частини цієї продукції у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання чи використання в будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело.

Коментарі

прокоментувало