Головні питання, які викликали резонанс серед громадськості – реорганізація закладів освіти (творчі центри Гірника та Українська) та культури (ДК Курахівки, Гострого, Цукуреного, бібліотеки Селидового, Українська, Гірника, Цукуреного, музичні школи Гірника та Українська).

Щодо будинків творчості, то передбачалось позбавити їх статусу юр. осіб та зробити селидівськими філіалами. Начальник освіти Оксана Соломахіна на бюджетній комісії повідомила, що заклади не будуть закриті, але їх переведуть до приміщень шкіл. Мер Українська назвав таку реорганізацію “обезличенням міста”, й на його думку злиття призведе в результаті до закриття центрів творчості в місті. Цей проект рішення зняли з голосування через обурення низки депутатів та громадськості Українська.

Знятий з голосування проект рішення щодо центрів творчості тут: http://selidovo-rada.gov.ua/doc/rishenna/proektu%20rishenn/24.01.2018/21.doc

Щодо закладів культури, то рішення було прийнято, хоч його не підтримали 9 з 26 депутатів. Рішення тут: http://selidovo-rada.gov.ua/doc/rishenna/sessiya/24.01.2018/15.doc

Крім того міський голова Віктор Ремізов, коментуючи такі реорганізаційні зміни зазначив, що освітні та культурні заклади потребують оптимізації і нині стоїть також питання недоцільності трьох шкіл в Гірнику. Він наголосив, що одну з них треба зробити опорною (ЗОШ №17), а якусь закрити. Також зазначив, що попередньо це питання має бути обговорене та прораховані оптимальні варіанти.

Взагалі на сесії була низка питань, що стосувались реорганізацій та скорочень штатів. Про це детальніше буде в рубриці “Маєш право знати”.

Крім того на сесії був присутній народний депутат Сергій Сажко, який відповів на питання присутніх.

PS: волонтерське об’єднання Громадська Варта та клуб “Ефективне місто” розпочинають нову рубрику: “Відеотрансляції”. Перш за все, завантаживатимуться видео з пленарних засідань Селидівської міської ради. Пропонуємо активістам інших міст знімати відео засідань колегіальних органів їхніх рад та надсилати нам посилання на них.

Перепрошуємо за затримку даного відео через технічні проблеми.

Коментарі

прокоментувало