Конституція є головним законодавчим актом держави, має найвищу юридичну силу. Україна отримала свій головний документ 28 червня 1996 року, що стало історичною подією. Цілих п’ять років держава формувала свій фундаментальний Закон, вивчаючи Конституції інших країн світу, їх досвід, переваги та недоліки. Вона народжувалась через протиріччя, дебати, спори та домовленості. Довгим днем для депутатів Верховної Ради України видався  27 червня, який закінчився для багатьох народних обранців о 9.00 ранку 28 червня 1996 року після прийняття останніх статей Конституції України. Ця подія відкрила новий крок історії нашої держави. На обличчях народних обранців можна було прочитати втому але гордість та радість за проведену роботу всієї української влади. Нарешті держава під назвою Україна отримала свою Конституцію.

Звісно світова практика свідчить, що День прийняття Конституції є державним святом, що вшановується її громадянами та владою. Державна влада  реалізує політику держави, підтримує державність, її символи та традиції, керує суспільством. Обов’язок влади формувати та підтримувати в суспільстві започатковані державні традиції, одним з яких є День Конституції, який єдиний прописаний у ст.161 основного Закону як державний вихідний.

Місцева влада м.Селидове очолювана мером Віктором Ремізовим  практично проігнорувала державне свято – День Конституції України своєю бездіяльністю. На превеликий  жаль офіційні заходи присвячені Дню Конституції влада міста відмовилась проводити на центральній площі міста, а фактично приховала їх у парку культури  та  відпочинку.  Можливо це небажання мерії надати розмаху цьому державному святу? Також виникає питання, чому пан В.Ремізов чи його заступники, як представники офіційної влади у м. Селидове, не вважали необхідним особисто привітати селидовчан з державним святом, вихідним днем? Це елементарна повага до своїх виборців побажати їм миру, добра та злагоди. Інколи народ потребує щоб влада просто вийшла до народу, хоча б через привітальне слово. Можливо Віктор Ремізов має іншу думку відносно Дня Конституції України? Справи говорять самі за себе.

Коментарі

прокоментувало