Мабуть у кожного, хто потрапляв до Селидівської міської лікарні, не залишився поза увагою оновлений вигляд старенького, колись непоказного, інфекційного відділення. Вже більше ніж півтора року модернізована будівля мала б розміщувати в собі пацієнтів. Але цього не відбувається. І не тому, що в Селидовому люди не хворіють на грип, гепатити чи інші інфекційні захворювання. Причина цьому – неякісно зроблений капітальний ремонт. Через це триває судова тяганина лікарні з підрядником.

Фото 1. Фасад інфекційного відділення до і після капремонту

Докладно про цю ситуацію розповіла головний лікар Селидівської центральної міської лікарні Ніна Поречна:
На модернізацію інфекційного відділення запланували 10,3 млн грн ще 2016 року. З цієї суми 90 % – кошти державного фонду регіонального розвитку, решта 10% – місцевий бюджет.
Роботи виконувала ТОВ Виробнича компанія «Будводоканал» з Маріуполя. Їхня вартість склала – 8,1 млн грн.
Лікарня також уклала договір на авторський нагляд на суму 21,9 тис. грн та технічний нагляд на 164, 8 тис. грн.
Підрядник мав завершити роботи до кінця 2016 року, але в будь-якому разі – до повного виконання підрядником усіх зобов’язань.
8 та 26 грудня лікарня мусила укласти договори на додаткові роботи загальною вартістю 1 452 тис. грн, які проектувальник – інститут «Стройремпроект» не передбачив на початку.
А 26 та 27 грудня 2016 року ми розрахувались з виконавцем за фактично зроблені роботи. Однак відділ Капітального будівництва м. Селидове, що здійснював технагляд, не перевірив акти виконаних робіт за грудень.
Тоді ми надали їх на перевірку на початку січня 2017 року. Проте відділ капбуду в лютому повернув акти не підписаними без всяких пояснень.
Впродовж лютого, березня та червня лікарня неодноразово зверталася до відділу капітального будівництва м. Селидове з проханням підписати договір та провести технічний нагляд виконаних робіт.
Річ у тім, що авторський та технагляд укладаються за ініціативою організацій, що його потім здійснюють.
Отримавши відмову від селидівського відділу капбуду, лікарня змушена була укласти договір з іншим фахівцями у сфері технічного нагляду.
В січні 2017 року, комісія з обстеження, що її утворили в лікарні, виявила чимало недоліків, допущених під час виконання робіт.


Фото 2. Виявлені недоліки виконаних капітальних робіт будівлі Інфекційного відділення.

Протягом 2017 року лікарня неодноразово зверталася до підрядника з претензіями їх усунути. Проте цього не відбулося. В результаті на підрядника довелося подати позов до Господарського суду Донецької області.
Зараз розгляд справи продовжується. Суд розглядає лікарню, як постраждалу особу. Ми сподіваємось на те, що судова експертиза виявить причини огріхів, допущених під час ремонту, винуватець їх виправить, й тільки тоді оновлене інфекційне відділення знову зможе приймати пацієнтів»

Коментарі

прокоментувало