Сьогодні, 17 травня, до Селидове завітала Всеукраїнська акція на честь героїв Майдану та героїв АТО. Понад 300 прапорів з побажаннями миру та перемоги від військовослужбовців та мешканців різних міст України розгорнуть у 27 містах Донеччини.

 

 

Метою акції, як розповіла організаторка “Великої української ходи” Катерина Валевська, є об’єднати Україну, пронести дух патріотизму від міста до міста, від батальйону до бригади.

–  Люди пишуть свої думки, щоб силою думки, віри і молитви зупинити війну в Україні. Думка і віра – найсильніша сила у Всесвіті, – зазначає Катерина Валевська.

Всі прапори колекції підписані у місцях, де люди найбільше бажають миру, єдності та щастя Україні, — каже жінка.

Спілкуючись з пересічними мешканцями, родичами загиблих бійців та волонтерами, своїм оптимізмом жінка намагається заряджати інших людей і каже, що найголовніше — це віра і надія. Катерина Валевська підкреслює, що нині працює над книгою «Під небом України», в якій кожному місту, де побувала хода, відведено окремий розділ. До речі, у місті Верховина  відкрито музей, де і зберігається перша колекція прапорів.

До речі, наша міська влада, як завжди, не дуже любить такі заходи. Так, зі слів активістів, виникли проблеми з розселенням приїжджих, не було надано звукове обладнання та інше.

На заході з’явилися й представники влади, зокрема секретар Микола Голубенко та гол.спеціаліст громадського сектору Ірина Меркулова. Вони перш за все поцікавились метою заходу, та нагалосили на тому, що треба було попереджувати заздалегідь про такі акції. В свою чергу, організатори заходу стверджували, що напрявляли листа на мейл ради та намагалися додзвонитися секретарю ради.

Запитання до #СелидівськоїМіськради від волонтера, військового журналіста, що привезли українські флаги до нашого міста.
Дівчат поселили до кімнати, де живуть 10 людей обох статей, туалет та душ на іншому поверсі.

Ще одне питання до #СелидівськоїМіськради

Пані Меркулова вважає, що це бендеровський флаг

 

Акція проводиться на центральній площі міста Селидове з 9-00 до 18-00

Коментарі

прокоментувало