У громадськості не раз виникало питання, чому 1 листопада 2017 року прийняли положення про наглядову раду при  КНП  «Центр  первинної  медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради» на засіданні саме виконавчого комітету Селидівської міської ради. Адже українське законодавство нам говорить, що це має відбуватися виключно на пленарних засіданнях рад. Іншими  словами, позаяк підприємство є власністю громади, то суто її представники – депутати мали б вирішувати це питання. Участь депутатів забезпечила б значно більшу об’єктивність в ухваленні критеріїв, порядку утворення наглядової ради, її компетенції та вимог до її членів.

Слід також додати, що на наступному засіданні знову таки виконкому 22 листопада затвердили склад наглядової ради Центру первинної допомоги.

Фото. Склад наглядової ради

Крім того в затвердженому на виконкомі положенні про наглядову раду говориться про те, що її персональний склад затверджується власником підприємства (громадою) за власною ініціативою або за поданням керівника підприємства.

Як бачимо, власник (громада в особі міськради) в цьому процесі не був задіяний. Варто додати, що можливість подання кандидатур керівником підприємства, діяльність якого наглядова рада, має контролювати, не виключає корупційної складової.

22 грудня  громадські організації, мешканці міста вимагали  під час грудневої сесії Селидівської міської та вуличної акції скасувати такі рішення й провести процедуру створення відповідно до норм ст. 26 Закону «Про місцеве самоврядування» та ст. 78-78.1 Господарського кодексу.

Фото. Акція, якою активісти закликають скасувати незаконне рішення виконкому щодо наглядових рад.

Крім того вони написали колективне звернення з такою пропозицією.

Фото. Колективне звернення активістів клубу “Ефективне місто”

З того часу минуло два місяці, але відповіді на звернення від міської ради активістам так і не надійшло.  Тому клуб «Ефективне місто» надіслав повторне звернення з вимогою надати відповідь з цього питання.

Сподіваємось, що Селидівська міська рада цього разу дотримається Закону «Про звернення громадян» та засвідчить своє бажання комунікувати та взаємодіяти з громадськістю міста!

 

Координатор клубу «Ефективне місто» в Селидовому Олександр Цахнів

Коментарі

прокоментувало