Торік в Селидове в рамках проекту Ефективне місто приїжджав радник Дрогобицького міського голови Станіслав Гайдер й розповідав про те, яких успіхів досягло їхнє місто, запровадивши технології Smart City.

Одне зі smart-рішень, що дозволяє оперативно й публічно вирішувати житлово-комунальні проблеми – підключення місцевої ради до платформи “Відкрите місто”.

Фото Платформа “Відкрите місто”

Якщо коротко про Opencity: на цій платформі Ви створюєте повідомлення про, наприклад, погані дороги, відсутність освітлення, проблеми з водопостачанням тощо, завантажуєте фото, ставите позначку на мапі міста. Виконавець (міська рада та відповідні комунальні служби) опрацьовує Вашу заявку й повідомляє Вас про її виконання. Весь цей процес відображається на сайті. Й у разі неналежного виконання або ж невиконання Ви можете про це публічно на сайті написати й повторно подати заявку. Ваша переписка з оганами влади видна всім, хто заходить на “Відкрите місто”. Це значно спрощує процес вирішення житлово-комунальних проблем, бо не треба щоразу писати паперові звернення, які можуть розглядатися місяць, а бува й більше. Ваше звернення можуть бачити всі.

Отже, 13 грудня 2017 року клуб “Ефективне місто” подавав до Селидівської міської ради звернення з пропозицією підключитися до “Відкритого міста”. Ми зв’язалися з представниками цього сервісу та отримали від них всі потрібні документи. Адаптували їх для Селидового й передали до міськради.

Звернення клубу “Ефективне місто”

Але!!!

По деякому часі ми дізнаємося, що про нашу письмову пропозицію в міскій раді нікому нічого не відомо! Нам повідомляють – загубилася! Хоч перед цим мали усну домовленість, що міська рада підключиться до платформи “Вікдрите місто”.

Наступним нашим кроком (було це в середині січня) було – повторно роздрукувати необхідні для підключення пакет документів! Однак минув знову місцяць й ніяких дій в цьому напрямку від міськради ми не побачили.

Тоді ми 14 лютого написали повторне звернення, в якому ми нагадуємо, що чекаємо відповіді щодо реалізації цього проекту.

Фото. Повторне звернення клубу “Ефективне місто”

Отже, ми сподіваємося, що така затримка з підключення до “Відкритого міста” – лише завантаженість працівників виконавчих органів Селидівської міської ради. І чекаємо на позитивну відповідь на нашу пропозицію!

Координатор клубу “Ефективне місто” в Селидовому Олександр Цахнів

Коментарі

прокоментувало