“…Підключення до порталу “Відкрите місто” є недоцільним” – таку відповідь надав виконавчий комітет Селидівської міської ради клубу “Ефективне місто”.

Ми неодноразово писали про те, що Селидове потребує зручного в користуванні порталу, де б мешканці могли зазначати проблемні в місті місця: дороги, освітлення, сміття, проблеми водопостачання та ін.

Про ефективність, зручність, відкритість та безкоштовність цього порталу розповідав  на лекції “Дрогобич – Smart City” в Селидовому Станіслав Гайдер – радник Дрогобицького міського голови. Дорогобич – місто, чиї практики самоврядування визнані одними з найвідкритіших й найефективніших.

Фото. Дніпропетровска область в числі багатьох інших ефективно полсуговується порталом “Відкрите місто”

Кілька разів обговорювали це питання з керівництвом виконкому, яке, здавалось, було з нами солідарне в цьому. Адже портал “Контакт-центр” від фірми “Біс-софт”, що міськрада купила півтора роки тому, та який мав би виконувати ці функції, майже рік не працює. Крім того він має доволі вад та недоробок в функціоналі. До того ж він має на мапі проблем недекомунізовані назви вулиць.

З наведених нижче скріншотів, можемо виснувати, що Контакт-центр не працює вже доволі давно та має купу недоробок.

 

Фото. Контакт-центр “Біс-софт”

Отже, активісти клубу “Ефективне місто” зв’язалися з представниками “Відкрите місто”, отримали від них всі потрібні документи для підключення порталу. Залишалось тільки отримати згоду від місцевої влади та почати працювати в цьому напрямку, об’єднавши зусилля органів місцевого самоврядування й активних мешканців, що мають нам меті покращити умови життя в місті.

Але виконком міської ради повідомив, що має для цього платний “Контакт-центр” від фірми “Біс-Софт”, яку експерти в сфері IT критикують за незахищеність персональних даних користувачів та недороблений функціонал.

Фото. Виконком Селидівської міської ради відмовляє мешканцям в підключенні до порталу “Відкрите місто

Така відповідь ставить під сумнів твердження керівництва виконавчого комітету про відкритість та готовність співпрацювати з громадськістю.

Координатор клубу “Ефективне місто” та руху “Сильні громади” в Селидовому Олександр Цахнів

 

Коментарі

прокоментувало