6 червня на Центральній площі м. Селидового пройшла акція протесту проти наміру комунального підприємства”Компанія “Вода Донбасу” підвищити тарифи на воду до 47 грн за куб.м. , до якої долучились мешканці міста. Ініціювали захід активісти громадської платформи “Єдність”. На акції також були присутні представники місцевого самоврядування, що надали технічну підтримку. 

Активісти зачитали звернення до всіх ланок влади, КП “Вода Донбасу”, в якому обгрунтовували неприпустимість підвищення тарифу. Так, зокрема наголошували на соціальну несправедливість через разючу різницю в тарифах на воду, які встановлені на підконтрольних та непідкольних Україні територіях. Як відомо, на окупованій частині донецького регіону тариф становить близько 5 грн. куб. Організатори заходу наголошували на тому, що якраз там споживання та втрати води найбільші. Також, зазначили вони, що підвищення тарифу призведе до соціальної кризи у разі одночасного збільшення ціни на воду та обмеженні виплат за субсидіями. Від мешканців лунали зауваження щодо якості води, яку питною назвати вкрай важко.

Кожен охочий мав змогу підписати звернення.

Селидове 06.06.2018. Mітинг проти підвищення тарифу на водопостачання – виступ голови ГП "Єдність" Володимирa Предатько

Geplaatst door Юрій Горліс-Горський op woensdag 6 juni 2018

Нагадаємо, що місяць тому на сайті КП “Компанія “Вода Донбасу” з’явилась новина про намір підвищити тарифи до 47 грн за куб.м.

Два тижні тому в приміщенні підприємства в м. Покровську проходили громадські обговорення з цього питання.

Коментарі

прокоментувало