Вітаю, шановна громадо!

У попередніх публікаціях ми писали про те, що в нашому місті одночасно з 16 містами Донеччини, Луганщини, Дніпропетровщини, Полтавщини стартував потужний проект “Ефективне місто”. А 26 вересня в Селидовому відкрився однойменний клуб. Ідея створення клубу в тому, щоб об’єднати зусилля громадян, громадських організацій, органів місцевого самоврядування, політичних партій задля вирішення важливих проблем міста. Одною з таких проблем в Селидовому, на думку його мешканців, є низький рівень комунікації між місцевою владою та громадянами.

З лекції Станіслава Гайдера “Smart City”, що ознаменувала старт проекту, громадськість Селидового отримала чимало порад, як поліпшити взаємодію мешканців міста з владою, використавши досвід Дрогобича.

 

 

Фото 1. Лекція Станіслава Гайдера «Smart City» – ефективне управлінняв інтересах громади», створння клубу «Ефективне місто»

6 жовтня вперше після лекції учасники клубу зібрались обговорити головні недоліки комунікації та висунули ряд пропозицій щодо її вдосконалення.

І ось тиждень по тому ми можемо зауважити перші результати діалогу громадськості з владою.

Як обговорювали на першому засідання клубу, на сайті Селидівської міської ради надто складно необізнаному відвідувачу розібратись у тому, як написати запит на доступ до публічної інформації та якими способами його надіслати. Щоб знайти інструкцію, яка б це все роз’яснила,  доводилось добренько пометикувати. Адже ніде в зовнішніх вкладках інформації такої не було.  Щоб ознайомитись зі зразком запиту та способами його надсилання, мешканець міста мусив виконати низку переходів за густо усіяними вкладками: Влада – Структура – Сектор з правової роботи та доступу до публічної інформації – Інформаційний запит.

Фото 2. Шлях до зразку та інструкції з подання запиту до Селидівської ради до створення клубу “Ефективне місто”.

Цього тижня, міська рада, після обговорень учасниками клубу, полегшила таке завдання для жителів міста. Тепер ознайомитись з роз’ясненнями, як написати та куди спрямовувати запит, можна за прямим посиланням.

Фото 3. Шлях до зразку та інструкції з подання запиту до Селидівської міської ради тепер

Вітаю учасників клубу з першим досягненням! Звісно, це тільки початок й попереду багато ще не вирішених набагато серйозніших питань. 

Клуб не є закритим і завжди радий новим учасникам!

Всі охочі вступити до клубу телефонуйте за номером 095 904 6169, пишіть на Facebook  або alextsakhniv@gmail.com !

Ефективно працюючі інструменти комунікації дадуть можливості ефективніше доносити громадянам свою позицію до влади і з більшою успішністю добиватися вирішення наболілих питань.

Ласкаво просимо!

Координатор руху “Сильні громади” у Селидовому Олександр Цахнів

________________________________________________________________________

Проект “Ефективне місто” здійснюється Рухом #Сильні_громади ГО “Центр UA” спільно із #Studena_NGO, за підтримки #UCBI – Українська ініціатива зміцнення громадської довіри.
Ми шукаємо історії ефективного вирішення міських проблем за участі активної громади. Якщо ви знаєте такі історії – пишіть про них у соцмережах під хештегом #Ефективне_місто, або надсилайте на е-mail: projecteffectivecity@gmail.com

Коментарі

прокоментувало